حدیث

[ کمیل پسر زیاد گفت : امیر المؤمنین على بن ابى طالب ( ع ) دست مرا گرفت و به بیابان برد ، چون به صحرا رسید آهى دراز کشید و گفت : ] اى کمیل این دلها آوند هاست ، و بهترین آنها نگاهدارنده‏ترین آنهاست . پس آنچه تو را مى‏گویم از من به خاطر دار : مردم سه دسته‏اند : دانایى که شناساى خداست ، آموزنده‏اى که در راه رستگارى کوشاست ، و فرومایگانى رونده به چپ و راست که درهم آمیزند ، و پى هر بانگى را گیرند و با هر باد به سویى خیزند . نه از روشنى دانش فروغى یافتند و نه به سوى پناهگاهى استوار شتافتند . کمیل دانش به از مال است که دانش تو را پاسبان است و تو مال را نگهبان . مال با هزینه کردن کم آید ، و دانش با پراکنده شدن بیفزاید ، و پرورده مال با رفتن مال با تو نپاید . اى کمیل پسر زیاد شناخت دانش ، دین است که بدان گردن باید نهاد . آدمى در زندگى به دانش طاعت پروردگار آموزد و براى پس از مرگ نام نیک اندوزد ، و دانش فرمانگذارست و مال فرمانبردار . کمیل گنجوران مالها مرده‏اند گرچه زنده‏اند ، و دانشمندان چندانکه روزگار پاید ، پاینده‏اند . تن‏هاشان ناپدیدار است و نشانه‏هاشان در دلها آشکار . بدان که در اینجا [ و به سینه خود اشارت فرمود ] دانشى است انباشته ، اگر فراگیرانى براى آن مى‏یافتم . آرى یافتم آن را که تیز دریافت بود ، لیکن امین نمى‏نمود ، با دین دنیا مى‏اندوخت و به نعمت خدا بر بندگانش برترى مى‏جست ، و به حجّت علم بر دوستان خدا بزرگى مى‏فروخت . یا کسى که پیروان خداوندان دانش است ، اما در شناختن نکته‏هاى باریک آن او را نه بینش است . چون نخستین شبهت در دل وى راه یابد درماند و راه زدودن آن را یافتن نتواند . بدان که براى فرا گرفتن دانشى چنان نه این در خور است و نه آن . یا کسى که سخت در پى لذت است و رام شهوت راندن یا شیفته فراهم آوردن است و مالى را بر مال نهادن . هیچ یک از اینان اندک پاسدارى دین را نتواند و بیشتر به چارپاى چرنده ماند . مرگ دانش این است و مردن خداوندان آن چنین . بلى زمین تهى نماند از کسى که حجّت بر پاى خداست ، یا پدیدار و شناخته است و یا ترسان و پنهان از دیده‏هاست . تا حجّت خدا باطل نشود و نشانه‏هایش از میان نرود ، و اینان چندند ، و کجا جاى دارند ؟ به خدا سوگند اندک به شمارند ، و نزد خدا بزرگمقدار . خدا حجتها و نشانه‏هاى خود را به آنان نگاه مى‏دارد ، تا به همانندهاى خویشش بسپارند و در دلهاى خویشش بکارند . دانش ، نور حقیقت بینى را بر آنان تافته و آنان روح یقین را دریافته و آنچه را ناز پروردگان دشوار دیده‏اند آسان پذیرفته‏اند . و بدانچه نادانان از آن رمیده‏اند خو گرفته . و همنشین دنیایند با تن‏ها ، و جانهاشان آویزان است در ملأ اعلى . اینان خدا را در زمین او جانشینانند و مردم را به دین او مى‏خوانند . وه که چه آرزومند دیدار آنانم ؟ کمیل اگر خواهى بازگرد . [نهج البلاغه]

وبلاگ رضویّون


رفقا در فضای مجازی
وب سایت مذهبی، فرهنگی، آموزشی میثاق
عشق مشعلدار
حقوق جزا و جرم شناسی
رایة الهدی
دارالقرآن الکریم فولادشهر
خوشتر از نقش تو در عالم تصویر نبود
پاسخ به پرسشهای رایانه ای


کانون دانش آموختگان دانشکده تربیت مدرس قرآن مشهددرباره ماتماس با ماخبرخوانپیام رسانعناوین وبلاگصفحه اصلی

ویژه نامه شهادت حضرت امیر مومنان علی علیه السلام

من همسایه‌ای بودم که بدنم، روزهایی چند همنشین شما بود و به زودی با مرگم، از من جثه‌ای بی‌جان و بدنی خالی از روح، می‌یابید که پس از حرکت،‌ آرامش یافته و بعد از گویایی، خاموش گشته است، باید که سکوت من و بی‌آرامی چشم به زیر انداختنم و سکون اعضای بدنم پندتان دهد.
چون حال شهادت مولا علیه السلام فرا رسید پس خطاب به فرزندانش وصیت خویش را بر زبان جاری ساخت. دو نکته‌ای که در آخرین وصایای امام علیه السلام به چشم می‌خورد وصیت به تواضع و کوتاهی آرزوست:
... و التواضع فأنّه من افضل العباد
تو را به فروتنی نصیحت می‌کنم؛ زیرا تواضع از بهترین عبادت‌ها است.
مولای متقیان علیه السلام فرزند عزیز خود را به تواضع سفارش می‌کند تا مغرورهای کم اطلاع از مبانی اسلام بدانند که عبادت، تنها به نماز و روزه نیست. و تنها از رهگذر سجده، گره، تهجّد، اذکار و اوراد نمی‌توان نیایش کرد و به خدا نزدیک شد که تواضع بهترین عبادت و عالی‌ترین شکل بندگی خداوند است.
گویند سلیمان نبی علیه السلام هر صبح، وجوهِ اغنیاء و اشراف را بررسی می‌کرد تا آنکه به سوی مساکین می‌آمد، آنگاه با آنان همنشین می‌شد و می‌گفت: مسکین مع المساکین؛ من مسکینی‌ام که با مساکین می‌نشینم.
شاه خراسان خطاب به مأمون می‌فرماید: با فروتنی در این دنیا امید رفعت و سر بلندی در نزد خدای عزوجل را دارم.
گویند ضرار بن ضمرة در وصف حضرت امیر علیه السلام می‌گوید: او مسکینان را دوست داشت.
... و قصر الامل.
و وصیت می‌کنم تو را به کوتاهی آرزو
طول اَمَل از آفات بزرگ ایمان است. اینکه آدمی در تخیل صد سال زندگی عمر بگذارند در حالی که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می‌فرماید:
صبح که کردی خیال ماندن تا شب را نکن و شب که کردی خیال بقا تا صبح را منما.
(مجموعه ورّام، ج1، ص279)
سید الشهدای کربلا علیه السلام فرمود:
ای آدمی زاده! تو چند روزی بیش نیستی هر روزی که بگذرد قسمتی از تو رفته و تمام شده است.
(امالی صدوق، م23،‌ ص66)
________________________________________
برگرفته از کتاب اسرار لیالی قدر/آیت الله کریمی جهرمی


کلیدواژه ها:
:: به تاریخ جمعه 91/5/20 ساعت 12:43 عصر

کدام ابن ملجم؟

یمن به دست امیرمؤمنان علی علیه السلام مسلمان شد. طبیعی است که هنگامی که حکومت به ایشان برسد یمنی ها از آن استقبال کنند... و همین طور هم شد.
هنگامی که حضرت بر مسند حکومت تکیه زد، نامه ای به والی یمن فرستاد و در آن ضمن ابقای او و توصیه ای چند در باب حکومت، از وی خواست ده نفر از اهل یمن را که از عقلا، فصحا، معتمدین، اهل فهم و شجاعت، خداشناس، عالم به دین و خوش فکر باشند، برای یاری در حکومت، نزد ایشان بفرستد.
والی یمن امر حضرت را اطاعت کرده، نامه را برای اهل یمن خواند و فرمان حضرت را با آنان در میان گذاشت. آنان پس از شنیدن نامه ی حضرت بیعت کردند  و آن گاه از میان آنان صد نفر، و از آن میان هفتاد نفر، سپس سی نفر و نهایتاً از آن سی نفر، ده نفر را برگزید، و آن ده نفر برگزیده ی مسلمانان اهل یمن، به سوی مقر حکومت حضرت علی علیه السلام حرکت کردند.
هنگامی که بر حضرت وارد شدند سلام کردند و خلافت را به ایشان تبریک گفتند. حضرت سلامشان را پاسخ داد و به ایشان خوشامد گفت. آن گاه یکی از آن ها جلو آمد و شروع به سخنانی کرد: «السَّلامُ عَلَیکَ أَیُّها الإِمامُ العادِلُ وَ البَدرُ التَّمامُ وَ اللَّیثُ الهُمامُ... أَشهَدُ أَنَّکَ أَمیرُالمُؤمِنینَ صِدقاً وَ حَقّاً...» و عقیده ی خود را در برحق بودن حضرت در جایگاه خلافت ارائه کرد و از خلافت حضرت اظهار شادمانی نمود... و سپس با اشعاری در وصف حضرت امیر علیه السلام به سخنان خود پایان داد.
حضرت، سخنان او را نیکو شمرد و پرسید: «نامت چیست؟» پاسخ داد: «عبد الرحمن.» حضرت سؤال کرد: «پسر کیستی؟» پاسخ داد: «پسر ملجم مرادی.» حضرت این بار با تعجب پرسید: «مرادی تو هستی؟!» عرض کرد: «بله یا امیرالمؤمنین!» حضرت فرمود: «انا لله و انا الیه راجعون و لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم...» و حضرت پیاپی به او می نگریست و دست بر دست می زد و استرجاع می نمود. ابن ملجم از دلیل واکنش اینچنینی حضرت پرسید. حضرت به او فرمود: «به خدا سوگند تو قاتل منی!» ابن ملجم گفت: «ای امیر مؤمنان! به خدا قسم تو از هر آن چه خورشید بر آن طلوع کرده نزد من دوست داشتنی تری. ولی حال که چنین است مرا به جایی دور از خود تبعید کن، یا مرا بکش.» حضرت فرمود: «نمی توانم کسی را قبل از آن که مرا بکشد قصاص کنم. هر وقت همراهانت قصد برگشتن داشتند با آن ها برگرد.» ...اما هنگام بازگشتِ آن ها، ابن ملجم مریض شد و نتوانست با آن ها بازگردد، و در همان جا ماند تا...
.
.
.
راستی داستان زندگی چیست که آن یک علیِ تاریخ را باید چنین ابن ملجمی به شهادت برساند؟... ابن ملجم مسلمان نبود؟... عالم به دین نبود؟... علی علیه السلام را دوست نمی داشت؟... وجود حضرت را درک نکرده بود؟... راستی... داستان چیست؟
اللهم العن قتلة امیرالمؤمنین...

پ. ن 1: این نوشته خلاصه ای بود از ماجرا. قسمتی از آن را در اینجا بخوانید.
پ. ن 2: در این مورد بشنوید از استاد پناهیان: کیفیت پایین (670KB) - کیفیت بالا (4MB)
پ. ن 3: منبع: بحار الانوار (چاپ بیروت، ج42، ص261)


:: به تاریخ چهارشنبه 91/5/18 ساعت 5:2 عصر

 

شهادت علی علیه السلام گرچه مظلومانه است و فرق شکافته او اگر چه جگر سوز، اما اساس مظلومیت علی(ع)، نه در شهادت علی(ع) است و اوج مظلومیت او، نه در فرق شکافته او.

مظلومیت علی نه بر پایه سکوت علی(ع) استوار است و نه بر مبنای صبرعلی(ع) که صبر و سکوت تنها دو شاخه اند از راز درخت ستبر و تنومند مظلومیت علی(ع).
مظلومیت علی(ع)تنها در خانه نشینی و غصب خلافت علی(ع)نیست، که غصب خلافت جلوه ای از تجلیات ظاهری مظلومیت علی(ع)است.
اگر سر مظلومیت علی(ع) منحصر به دوران"فَصَبرتُ و فی العَین قَذیً و فِی الحَقِ شَجاً أری تُراثی نَهبا"{پس خار در چشم و استخوان در گلو و میراث غارت رفته صبر کردم} بود،بی شک در زمانه" مُجتَمِعینَ حَولی کَربیِضَهِ الغَنَم" از حصار مظلومیت در می آمد.

اگر دوران مظلومیت علی(ع) محدود به آن بیست و سه سال دردآلود بود، در آن پنج سال دیگر قاعدتا علی(ع) مظلوم نمی بود.

واگر تنها حیات علی(ع) حیات مظلومانه بود، بی تردید علی(ع) هنگام شهادت با مظلومیت وداع کرده بود. پس چیست، رمز مظلومیت جاودانه علی(ع)؟!

*بیشترین مظلومیت و بالاترین عذاب یک گوهر، ناشناخته و مهجور ماندن آن است.

راز مظلومیت خورشید را  یا در ابرهای سیاه متراکم جست و جو بایدکرد یا در نابینایی آدمیان.
و رمز مظلومیت علی(ع) در ناشناخته ماندن آن روز علی(ع)است؛ در ناشناخته ماندن هنوز علی(ع) و در ناشناخته ماندن همیشه و هر روز علی(ع)
رَبِ إنَ قَومِ اتَخَذوا هذا القُرآنَ مَهجورا" (سوره فرقان آیه30)
علی-سلام الله علیه-به آیت زیبایی و رسول ملاحتی می ماند که در وادی کوران برانگیخته شده باشد.
به نغمه سرای خوش الحانی می ماند، که دست هیچ قلبی برای دریافت آوای او گشوده نباشد.
جهان و آنچه در آن است، کمتر از آن است که به شناختی شایسته از علی(ع)دست یابد.بلند پروازترین پرنده های اندیشه در اوج ترین پروازهای معرفت، محال است که به پایین ترین سطح از شناخت علی(ع)پر بتوانند سایید.
از سویی محدودیت ظرف ادراک آدمی، نیل به این شناخت را ناممکن می سازد که "فما اوتیتم من العلم الا قلیلا" و از سوی دیگر عظمت دست نیافتنی مقوله،انسان را به وادی عجز می کشاند.
اولی دست آن خورشید را در شرح وجود خود می بندد و دومی بال اندیشه و معرفت بشری را می سوزاند. اما این همه ، نه مسیر بی انتهای معرفت آن عزیز را سد می کند و نه توقف در ابتدای آن مسیر را توجیه.
آنچه همه اش دست نیافتنی است، اندکش از کف دادنی نیست."مالا یدرک کله، لا یترک کله" که این اندک در مقایسه با آن عظمت، اندک است و برای ما بسیار.
آب  دریا را اگر نتوان کشید-هم به قدر تشنگی باید چشید
به نسیمی که هر گاه یا مدام از سوی آن باغستان وزیدن می گیرد، دل و جان باید سپرد و شامه معرفت خویش را در مسیر و معرض آن رایحه های دل انگیز قرار باید داد...
 و هرکدام از خطبه ها و نامه ها و حکمت های ارزشمند کتاب شریف و گوهربار نهج البلاغه یکی از آن نسیم های مسیح آسایی است.
گل تقدیم شما

 


:: به تاریخ سه شنبه 91/5/17 ساعت 8:18 عصر


گل تقدیم شماقنوت یعنی خود را در دستانت تقدیم خدا کنی....گل تقدیم شما


کلیدواژه ها:
:: به تاریخ شنبه 91/5/14 ساعت 11:51 صبح

بفرما میوه


کلیدواژه ها:
:: به تاریخ شنبه 91/5/14 ساعت 11:23 صبح

سلام

از تصاویر داخل سیستم (با دوربین گرفته شده)میخام وارد وبلاگ کنم از هر راهی وارد می کنم اخطار میده . چه کار کنم؟


کلیدواژه ها:
:: به تاریخ شنبه 91/5/14 ساعت 11:10 صبح

 

در این ماه رحمت و مغفرت دعا برای همدیگر رو فراموش نکنیم

و در راس دعاها فرج آقا امام زمان


 نصفش که رفت از نصفه بعدیش بهتر استفاده کنیم

 خلاصه خدا گفته ما مهموناشیم  یه کم خودمونو براش لوس کنیم

انشالله هم می بخشه هم از رحمت بیکرانش بی نصیب نمی کنه


به قول یکی از دوستام بابا زیاد سخت نگیرید خدا خییییییلی مهربونه


کلیدواژه ها: دعا(4)|
:: به تاریخ شنبه 91/5/14 ساعت 4:50 صبح

 

سلام به همه دوستان
سوره هایی که در زیر می خوانید همش عشقه همش،همه ما پنهانی و در نهان، دل گفته هایی با خدا داریم، کسی از آن خبر ندارد و خود می گوییم و خدا شنونده است.
آنچه در این پست می خوانید بخشی هایی از گفتگوهای "من وشما"، با خداست: همان خدا، همان خدای فراموش شده ای که به گاه بی کسی و درماندگی سراغش را می گیریم ...همان که هیچگاه ما را از یاد نمی‌برد!

ادامه مطلب...

کلیدواژه ها:
:: به تاریخ پنج شنبه 91/5/12 ساعت 11:48 صبح

 

 

   تاخدا هست و خدایی می کند، مجتبی مشکل گشایی می کند.

 

 

 


کلیدواژه ها:
:: به تاریخ پنج شنبه 91/5/12 ساعت 9:0 صبح

سلام شیخ محمد به وبلاگ خوش آمدی*خیلی خوشحالیم از اومدنت خوش آمدی
همه دورادور سراغ تو را می گیرند*خیلی خوب کاری کردی خوش آمدی
امیدوارم همیشه سلامت باشی*دائم تو محیط شیخا باشی خوش آمدی
بدان دوستان عزیزمون چون وحید*وبلاگ آنتی شیخا را زدند خوش آمدی
به برکت وجود آقای فرخنده نژاد*به وبلاگ رضویون هم برو خوش آمدی
وجود تو وصف ناشدنی است*از بس بامرام و عزیزی خوش آمدی.

*به شیخ محمد عزیز خوش آمد میگم که بسیار خوشحالمون کردن.
*این شعر از سروده های بسیار زیبای بگوری وبلاگ شیخ سجاد میباشد که امیدواریم در جشنواره های شعر و ادب برگزیده شود.
*برای همه دوستان آرزوی سلامتی دارم.
*راستی وبلاگ دوستمون پیمان را یادم رفت بگم با قافیه ها جور در نمیومد.گل تقدیم شما


 


کلیدواژه ها:
:: به تاریخ چهارشنبه 91/5/11 ساعت 12:45 عصر
<   1   2   3   4   >  
رفقا [دات] آی آر
رفقا دات آی آر

امام علی علیه السلام: در گمراهی فرد همین بس که مردم را به چیزی امر کند که خود آن را به جا نمی آورد و از چیزی باز دارد که خود آن را ترک نمی کند.

«رفقا» وبلاگی است دوستانه، برای دور هم نگه داشتن دوستان صمیمیِ قدیمی. باشد که یکدیگر را «تا بهشت» همراهی کنیم... ان شاء الله.

تصویر برگزیده
تصویر برگزیده
ویژه ها
دفتر حفظ و نشر آثار امام خامنه ای

بیان معنوی - دفتر نشر آثار و اندیشه های حجة الاسلام علیرضا پناهیان

اسلام کوئست

سایت جامع فرهنگی مذهبی شهید آوینی Aviny.com

موسسه فرهنگی بیان هدایت نور

طرحی برای فردا

جامعه مجازی تدبر در قرآن کریم

خبرگزاری دانشجو
موسیقی وبلاگ
آمار وبلاگ
بازدید امروز 34 بار
بازدید دیروز 100 بار
مجموع بازدیدها 1673777 بار

تعداد مطالب وبلاگ 300 تا