حدیث

به یقین بدانید که خدا بنده‏اش را هر چند چاره‏اندیشى‏اش نیرومند بود و جستجویش به نهایت و قوى در ترفند بیش از آنچه در ذکر حکیم براى او نگاشته مقرر نداشته ، و بنده ناتوان و اندک حیله را منع نفرماید که در پى آنچه او را مقرر است برآید ، و آن که این داند و کار بر وفق آن راند ، از همه مردم آسوده‏تر بود و سود بیشتر برد ، و آن که آن را واگذارد و بدان یقین نیارد دل مشغولى‏اش بسیار است و بیشتر از همه زیانبار ، و بسا نعمت خوار که به نعمت فریب خورد و سرانجام گرفتار گردد ، و بسا مبتلا که خدایش بیازماید تا بدو نعمتى عطا فرماید . پس اى سود خواهنده سپاس افزون کن و شتاب کمتر ، و بیش از آنچه تو را روزى است انتظار مبر [نهج البلاغه]

وبلاگ رضویّون


رفقا در فضای مجازی
وب سایت مذهبی، فرهنگی، آموزشی میثاق
عشق مشعلدار
حقوق جزا و جرم شناسی
رایة الهدی
دارالقرآن الکریم فولادشهر
خوشتر از نقش تو در عالم تصویر نبود
پاسخ به پرسشهای رایانه ای


کانون دانش آموختگان دانشکده تربیت مدرس قرآن مشهددرباره ماتماس با ماخبرخوانپیام رسانعناوین وبلاگصفحه اصلی

ایام فاطمیه را تسلست عرض می کنم

میگن شما هرچی یا هر کی رو دوست داشته باشید بیشتر تو خواب می بینید (بماند که بیشتر خوابها از یادمون میره) ازطرفی گفته میشه حال احتضار و جان دادن شبیه حالت خوابه بنابراین به هرچی دل بسته باشی اونجا می بینی به عبارت دیگر هر چه را که آدمى به آن الفت گرفت و عادت کرد، در وقت مردن همان به خاطر او مى‏رسد و در نزد او متصّور مى‏شود.........

اگر خدای نکرده الفت و عادت به گناه باشد....... و کسى که بیشتر شغل او مسخرگى و استهزاء باشد در آن وقت مشغول آن مى‏گردد. و همچنین در جمیع شغلها و عملهایى که در مدت عمر متوجه آنها بوده....... و اگر انس ما به قرآن و ائمه باشد و یا اگر فکر و ذکر ما همیشه خود خدا باشد موقع مرگ چه خواهیم دید

 پس کسى که بیشتر فکر و ذکر او در معصیت و گناه بوده بسا باشد که در وقت مردن، شهوت گناه بر او غالب، و دل او متوجه آنها باشد، و بر این حال قبض روح او شود. و این حالت، حجابى شود میان او و میان پروردگار. و کسانى که دل آنها به شهوات مایل، و معاصى و سیّئات بر ایشان غالب است به این خطر نزدیک‏اند، «اعاذَنَا اللّه سُبحانه منه» و بسا باشد که به واسطه الفت و عادت، صورت فاحشه در نزد او متمثّل مى‏شود و در آن وقت میل به آن مى‏کند، و به این خیال قبض روح مى‏شود، و به سوء خاتمه از دنیا مى‏رود.

در این مقدار وقت، عملى دیگر که باعث شقاوت شود نمى‏تواند سر زند مگر افکار ردیّه که چون برق خاطف در گذرند.

و در حدیث رسیده است که: «چون روح بنده مؤمن را بر خیر و اسلام بالا برند، ملائکه تعجب مى‏کنند و مى‏گویند: چگونه نجات یافت از دنیائى که نیکان ما در آنجا فاسد شدند».«»

و از اینجا سرّ فرموده حضرت ظاهر مى‏شود که فرمودند: «مردم همه اهل هلاکت‏اند مگر علماء، و علماء همه اهل هلاک‏اند مگر عمل کنندگان به علم خود، و عمل کنندگان همه اهل هلاکت‏اند مگر مخلصین، و مخلصین هم بر خطر عظیم و در محل تشویش و بیم‏اند».«» و به جهت این خطر عظیم و تشویش و بیم مرتبه شهادت در راه خدا مطلوب، و مرگ «مفاجات»،«» ناگوار است، زیرا که بسا باشد که مرگ مفاجات، در وقتى اتفاق افتد که خاطر آدمى ملتفت به فکر بدى باشد.

و اما در شهادت در راه خدا، در حالى قبض روح مى‏شود که در دل بجز محبت خدا امرى باقى نماند، زیرا که: کسى به امر خدا و رسول رو به میدان کارزار مى‏آورد که مرگ را به جهت رضاى ایشان بر خود نوشته است.

پس بر هر کسى لازم است که سعى کند که دوستى خدا بر دل او غالب باشد و هیچ چیز را از او دوست‏تر نداشته باشد تا در وقت مردن از این قسم سوء خاتمه نجات یابد.

 

اللهم عجل لولیک الفرج واجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و المستشهدین بین یدیه

 

                        

منبع: معراج‏السعادة ج : 2  ص :  196


کلیدواژه ها: مرگ(4)|
:: به تاریخ چهارشنبه 92/1/21 ساعت 8:44 صبح
رفقا [دات] آی آر
رفقا دات آی آر

امام علی علیه السلام: در گمراهی فرد همین بس که مردم را به چیزی امر کند که خود آن را به جا نمی آورد و از چیزی باز دارد که خود آن را ترک نمی کند.

«رفقا» وبلاگی است دوستانه، برای دور هم نگه داشتن دوستان صمیمیِ قدیمی. باشد که یکدیگر را «تا بهشت» همراهی کنیم... ان شاء الله.

تصویر برگزیده
تصویر برگزیده
ویژه ها
دفتر حفظ و نشر آثار امام خامنه ای

بیان معنوی - دفتر نشر آثار و اندیشه های حجة الاسلام علیرضا پناهیان

اسلام کوئست

سایت جامع فرهنگی مذهبی شهید آوینی Aviny.com

موسسه فرهنگی بیان هدایت نور

طرحی برای فردا

جامعه مجازی تدبر در قرآن کریم

خبرگزاری دانشجو
موسیقی وبلاگ
آمار وبلاگ
بازدید امروز 117 بار
بازدید دیروز 156 بار
مجموع بازدیدها 1673065 بار

تعداد مطالب وبلاگ 300 تا